0031 (0)73 6419578 Ma - Vri 08:00 - 17:00 Speldenmakersstraat 5 5232 BH 's-Hertogenbosch
Certified
ISO 9001:2015
Erkend Leerbedrijf
Wij leiden vakmensen op
Lid Van:
Koninklijke Metaalunie
Contact

3D-Laserscanning

3D-Laserscanning

(3DLS) is een techniek die steeds vaker wordt toegepast in veel verschillende vakgebieden. Met deze techniek is het mogelijk om bestaande situaties tot in detail vast te leggen. Een scanner is een meetinstrument, de meting geschied aan de hand van een laserstraal. De omgeving wordt omgezet in pixels, deze pixels zijn punten die teruggekaatst worden. Dit levert een puntenwolk op van tientallen miljoenen punten, welke elk een x, y, z en reflectiewaarde hebben. De meetgegevens van de laser worden verzameld aan de hand van de afstand van het gemeten punt tot de laser. Laserlicht verlaat de zender en weerkaatst op een object waar het verstrooid wordt. Het licht dat terugkaatst wordt, wordt door optische instrumenten opgevangen en gefocusseerd op een diode.

De details van het complete systeem

a het samenvoegen van de puntenwolk en CAD file is met 3D compare duidelijk te zien waar de vormen goed zijn en nog afwijken.

1. Puntenwolk.
2. CAD file geïmporteerd.
3. Na het samenvoegen van de puntenwolk en CAD file is met 3D compare duidelijk te zien waar de vormen goed zijn en nog afwijken.

Meetrapporten

Hieronder een aantal voorbeelden van wat u kunt verwachten van een meetrapport die door ons meegeleverd kan worden na een meting. Het is mogelijk om meerdere aanzichten te verkrijgen met verschillende kleurpatronen waarmee wordt aangegeven hoeveel de afwijking is in kleur, daarnaast kunt u bepaalde punten opgeven die wij zullen nameten en in het rapport met de eventueel afwijkingen zullen weergeven. Ook is het mogelijk om doorsnedes te maken op bepaalde posities om een nog beter beeld te krijgen hoe het product er op die positie uitziet.

De 3D compare met annotations geeft aan hoeveel het
product op het geselecteerde punt afwijkt.

Doorsnedes waar gemeten maten
in detail aangeven kunnen worden.

Hier een aantal pagina’s van het meetrapport