0031 (0)73 6419578 Ma - Vri 08:00 - 17:00 Speldenmakersstraat 5 5232 BH 's-Hertogenbosch
Certified
ISO 9001:2015
Erkend Leerbedrijf
Wij leiden vakmensen op
Lid Van:
Koninklijke Metaalunie
Contact

3D Printing

3D Printing

3DMPS maakt 3D metaal printen voor iedereen mogelijk.

processen en product-oplossingen 3DMPS creëert innovatieve op basis van laag voor laag of additive manufacturing technologie met de nadruk op gewichtsbesparing, operationele optimalisaties, directe digitale productie en minder gebruik van grondstoffen en energie.

Wat kan 3DMPS voor u betekenen ?

3D metaal printen biedt kansen en mogelijkheden voor veel bedrijven, zowel grote bedrijven als het bedrijf ‘om de hoek’. U kunt bij 3DMPS terecht voor reverse engineering (3D scanning), ontwikkeling, realisatie (door aanlevering van STL of STEP file), en de eventuele nabewerking van uw product. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan passingen, slijpen en polijsten. Er kan met verschillende materialen geprint worden, zoals onder andere roestvrij staal, titanium en gereedschapstalen. Klik hier om de gehele materialenlijst te bekijken.

3DMPS

Onder de naam 3DMPS (3D Metal Print Solutions) is Van Vlijmen B.V.  begonnen met 3D metaal printen. Smart Solutions & Engineering Beugen staat bekend als engineeringbureau en machinebouwer, maar vanaf eind maart kunnen bedrijven ook bij Van Vlijmen B.V. terecht om producten 3D metaal te printen. 3D metaal printen is een alternatief voor draai- en freeswerk en met name geschikt voor lagere volumes en complexe vormen. Alex van Vlijmen, eigenaar van Van Vlijmen B.V. , zegt het volgende over de investering: ‘Met 3D metaal printen willen we een brug slaan tussen innovatief en conventioneel werken. De combinatie van conventionele producten en geprinte producten is de toekomst.’

Industrie

3D metaal printen biedt volop mogelijkheden voor de volgende branches:
Automobiel-, Scheepvaart- en Vliegtuigindustrie
Spuitgieterij
Fijnmetaal
Machinebouw
Gereedschapmakerij
Chemie
Voedingsindustrie
3DMPS zorgt voor hoge kwaliteit onderdelen in verschillende materialen. Het 3D printen van metalen componenten maakt toepassingen mogelijk die je met verspanen niet kunt realiseren (complexe vormen). 3D printen speelt tevens in op de trend van afnemende seriegroottes. 3D printen is de juiste keuze voor kleine metalen producten, waarvan er vele tegelijk geproduceerd kunnen worden.

Medisch

De medische branche is al langere tijd bezig met het verkennen van de mogelijkheden rondom 3D printen. Er kunnen modellen en protheses geprint worden van verschillende materialen, zoals kunststof, metaal of gipsachtig materiaal.

3DMPS kan orthopedische, maxillofaciale, spinale en tandheelkundige implantaten produceren. Met 3D printen is het mogelijk om met dunne, metalen lagen te werken waardoor ingewikkelde implantaten ontworpen kunnen worden. Dankzij deze techniek is het mogelijk om unieke, patiënt specifieke implantaten te ontwikkelen.

De materialen waar 3DMPS mee print zijn CE gecertificeerd.

Dental

In de Dental industrie wordt er al volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden rondom 3D printen. Dankzij 3D printen kunnen modellen en protheses persoonlijk op de patiënt afgestemd worden. Op basis van een scan van de mond kunnen er bijvoorbeeld bruggen en kronen geprint worden. Ook kan de oude methode van het ‘happen’ hierdoor vervangen worden.

Dit heeft tot gevolg dat u volledige vrijheid heeft van ontwerp waardoor complexe vormen mogelijk worden en het ontwerp zeer nauwkeurig (op de patiënt afgestemd) ontwikkeld kan worden.

De materialen waren 3DMPS mee print zijn CE gecertificeerd.